default-logo

Det är känt att akupunktur har god effekt på gynekologiska besvär. Kvinnor med olika gynekologiska besvär är också en av mina större patientgrupper.

Genom åren har jag hjälpt kvinnor som har haft för lite mens, för mycket mens, oregelbunden mens, PMS, klimakteriebesvär, hormonrelaterad migrän, barnlöshet m.m.

En kvinna jag speciellt kommer ihåg var 26 år när hon sökte sig till Akupunkturen. Hon hade då aldrig någonsin haft menstruation. Efter bara två behandlingar hade hennes hormoner kommit igång och hon fick sin första mens.

Det är samtidigt viktigt att påpeka att jag anser i vissa situationer bör patienterna först utredas hos gynekolog innan de kommer till mig. Deras besvär kan bero på något allvarligt. Rikliga blödningar kan t.ex. vara myom. När läkare inte hittat någon orsak till problemen är akupunktur en mycket bra behandlingsmetod.

Under de senaste åren har det talats om östrogenets biverkningar. Många kvinnor är därför försiktigare att ta östrogen. Akupunktur ger balans i hormonerna och i kroppen och är därför ett mycket bra alternativ för kvinnor i klimakteriet.